ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Πρόταση σχετικά με τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τον τούρκικο λαό (30/13)


Η Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας καταδικάζει το όλο και αυξανόμενο κύμα «αλληλεγγύης» και συμπαράστασης προς τον βάρβαρο τουρκικό λαό. Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορούν να μας προκαλέσουν τέτοιου είδους ενέργειες, εκδηλώσεις, αλλά και δηλώσεις των δηλωμένων «προοδευτικών» ομάδων.


Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες αιματηρών διαδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στην Κωνσταντινούπολη κυρίως, αλλά και στην υπόλοιπη τουρκία. Εμάς δεν μας εκπλήσσει ιδιαίτερα η κατάσταση αφού η βαρβαρότητα και η βιαιότητα ρέει στο αίμα των τούρκων και έχει αποδειχθεί εκατοντάδες φορές στο παρελθόν.

Αυτό που μας προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία όμως είναι το αυξανόμενο κύμα «αλληλεγγύης» και «συμπαράστασης» προς τον τούρκικο λαό, τόσο στην μητροπολιτική Ελλάδα, αλλά και στο κατεχόμενο νησί μας. Κάποιοι πάνσοφοι «ειρηνιστές» σκέφτηκαν πως θα ήταν σωστό να διοργανώσουν μια εκδήλωση αλληλεγγύης σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον «αγωνιζόμενο τουρκικό λαό» και στην Κύπρο και το έπραξαν χθες Παρασκευή 7 Ιουνίου. Το χειρότερο απ’ όλα το οποίο ενοχλεί πραγματικά, είναι ο τόπος διεξαγωγής της υποτιθέμενης εκδήλωσης, το τέρμα της οδού Λήδρας!!!

Στην οδό Λήδρας, ή το μίλι του θανάτου όπως ονομαζόταν κατά τη διάρκεια του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, όπου το ελληνικό αίμα που χύθηκε μέσα στο πέρασμα των χρόνων, κυρίως από τούρκικες σφαίρες και βαρβαρότητες, ρέει ποτάμι. Και για να μην μακρηγορούμε, στη οδό Λήδρας έγιναν επικές μάχες μεταξύ Ελλήνων και τούρκων, κατά την τουρκική ανταρσία του 1963, με αποτέλεσμα δεκάδες Έλληνες της Κύπρου να σκοτωθούν. Στο ίδιο σημείο λοιπόν, οι πάνσοφοι αυτοί κύριοι, επέλεξαν να συμπαρασταθούν στους δολοφόνους των προγόνων μας.

Πραγματικά διερωτόμαστε από που ξεφύτρωσαν οι κύριοι του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης (Π.Σ.Ε.), αφού τον τελευταίο καιρό συμβαίνουν παρόμοια και πιο αιματηρά περιστατικά σε άλλες χώρες επίσης γειτονικές της Κύπρου και δεν έχουν διοργανώσει ανάλογη εκδήλωση. Η αγάπη και η συμπόνια που τρέφουν ΜΟΝΟ για τον τούρκικο λαό είναι ανήκουστη.

Ως Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας καταδικάζουμε την εκδήλωση που διοργανώθηκε χθες στην οδό Λήδρας από το Π.Σ.Ε. από την οποία εκδήλωση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει, η γνωστή για τα φιλοτουρκικά της αισθήματα ΕΔΟΝ, του ελληνόφωνου ΑΚΕΛ. Θεωρούμε αδιανόητο να συμπαραστεκόμαστε σε μια χώρα η οποία έχει υπό παράνομη κατοχή το 37% της πατρίδας μας, κατηγορείτε για εγκλήματα πολέμου και από την εποχή που στάθηκε στα πόδια της και βγήκε έξω από τις σπηλιές της αποτελεί εχθρό του ελληνισμού.


ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ


* Η πρόταση μας δεν στηρίχθηκε από καμιά παράταξη και απορρίφθηκε. 

**Αξιοσημείωτο στο εν λόγω θέμα η στάση της Προοδευτικής, όπου κατέθεσε πρόταση στήριξης και αλληλεγγύης προς τον τούρκικο λαό. Την πρόταση της Προοδευτικής στήριξε και η παράταξη του Αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.