ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Πρόταση σχετικά με το δείπνο Αναστασιάδη - Έρογλου - Ντάουνερ (22/13)


Η Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας καταδικάζει για άλλη μια φορά την επαναπροσεγγιστική μέθοδο που χρησιμοποιείται για επίλυση του Εθνικού μας προβλήματος καθώς και τις δικοινοτικές συνομιλίες, που όλα δείχνουν είναι έτοιμες να επαναρχίσουν το φθινόπωρο και θα βάλουν το κυπριακό στην «τελική του ευθεία».

Αρχής γενομένης από την ερχόμενη Πέμπτη ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα παραστεί για πρώτη φορά ως πρόεδρος, στο ίδιο τραπέζι με τον εγκάθετο της Άγκυρας. (Στο παρελθόν τον είχε δεξιωθεί στο σπίτι του). Ο κ. Αναστασιάδης, θα παραστεί σε δείπνο, προσκεκλημένος του προκλητικού και ανεπιθύμητου εκπροσώπου των Η.Ε. Αλεξάντερ Ντάουνερ μαζί με τον κατοχικό ηγέτη Ντερβίς Έρογλου. Για ακόμα μια φορά, ο δημοκρατικά εκλελεγμένος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα εξισώσει το αξίωμα του με αυτό του ψευδοπρωθυπουργού.

Θεωρούμε αδιανόητο ακόμα να επιδιώκουμε την λύση στο πρόβλημα μας μέσω των δικοινοτικών συνομιλιών που το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να αλλοιώνουμε την φύση του προβλήματος μας σε πρόβλημα μεταξύ των δύο κοινοτήτων, απενοχοποιώντας την τουρκία από τα εγκλήματα που διέπραξε στο νησί μας τα τελευταία 39 χρόνια.

Καλούμε τον ΠτΔ να τερματίσει τον δικοινοτικό διάλογο και τις δικοινοτικές διαπραγματεύσεις, και αν πραγματικά νοιάζεται για το καλό της πατρίδας μας, δια μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που το τελευταίο διάστημα δεν της χάλασε χατίρι, να ασκήσει πιέσεις προς την τουρκία και να στηθεί επιτέλους η τουρκία  στο κατηγορητήριο. Μόνο τότε μπορούμε να ελπίζουμε σε δίκαιη λύση του κυπριακού

Ως Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη και βιώσιμη λύση βασισμένη στην Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και γι αυτό την αποκηρύττουμε. Μόνη δίκαιη λύση είναι η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ με την πλήρη εφαρμογή των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τους Κοινοτικού κεκτημένου σε ολόκληρη την Κύπρο.


ΤΕΡΜΑΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ – ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ


*Η πρόταση μας ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ από όλες τις παρατάξεις και απορρίφθηκε 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας-Πειραιά ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.